Scheidsrechtercommissie

Dat de KNVB een grote organisatie is met meer dan 1 miljoen leden is zal bekend zijn. Er zijn dan ook elk weekend ontzettend veel wedstrijden, en al die wedstrijden moeten in goede banen worden geleid door een club, of KNVB scheidsrechter. Het is de taak van de KNVB om deze scheidsrechters te werven, trainen, begeleiden en rapporteren. Ook bij onze club is het elke week weer een heel gepuzzel om bij elke wedstrijd een scheidsrechter te vinden. Gelukkig lukt dit nog steeds. Toch kunnen we nieuwe scheidsrechters gebruiken, dus lijkt het je leuk om scheidsrechter te worden meld je aan bij een van de onderstaande personen. Hieronder zie een lijst met mogelijkheden.De KNVB academie voorziet aspirant scheidsrechters op elk niveau van een opleiding. Er zijn maar liefst 10 verschillende opleidingen in het kader arbitrage;

> Pupillenscheidsrechter

> Juniorscheidsrechter

> Basisopleiding Scheidsrechter Veldvoetbal (BOS veld)

> Basisopleiding Scheidsrechter Zaalvoetbal (BOS Zaalvoetbal)

> Scheidsrechter II Veld

> Scheidsrechter II Zaalvoetbal

> Scheidsrechter I Veld

> Scheidsrechter I Zaalvoetbal

> Assistent-Scheidsrechter

De meest bekende opleiding is de BOS veld. Deze opleiding richt zo toch het leiden van B- en A-junioren en senioren. Een dergelijke opleiding bestaat uit 7 bijeenkomsten van 3uur. Deze sluit je af met twee stagewedstrijden, een spelregeltoets en strafrapport toets maken. Deze opleding wordt uiteraard verzorgd door een gekwalificeerde praktijkbegeleider. In de regel is deze opleiding in de avonduren, en wordt deze gehouden in een accommodatie van een voetbalvereniging. De opleiding is voor zowel voor scheidsrechters die voor de club, of voor de KNVB gaan fluiten. Het doel van de KNVB is om bij elke wedstrijd een scheidsrechter te hebben die de BOS cursus succesvol heeft doorlopen.

Telefoon Mobiel

Roelf Koops